Πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό και ενθουσιώδες κλίμα στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων η ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Αεροπορίας Στρατού. Μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού, που είχε την αμέριστη συμπαράσταση της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΔΑΣ/ΓΕΣ) και την υπέροχη φιλοξενία του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ). Συνάδελφοι, χειριστές και μηχανικοί, με τις οικογένειές τους, όλων των προελεύσεων και ηλικιών (οι 2 μεγαλύτεροι ήσαν της τάξης ΣΣΕ 1948!!), θυμήθηκαν τα παλιά και περπάτησαν στις πίστες και τους διαδρόμους ... που κάποτε ... τροχοδρόμησαν ή απογειώθηκαν!!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή των Μελών και Φίλων της Αεροπορίας Στρατού και την παράθεση καφέ στο χώρο υποδοχής του 2ου ΣΥΑΣ.


Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στην αίθουσα ενημερώσεων, όπου ο Διευθυντής της ΔΑΣ/ΓΕΣ, Υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, που υπηρέτησε στην Α.Σ στον ΠΕΠ του αεροδρομίου.


Ακολούθησε ενημέρωση για το έργο και την αποστολή του 2ου ΣΥΑΣ από τον Διοικητή του, Συνταγματάρχη (ΑΣ) Σπυρίδωνα Κίτσο.
Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΛΑΣ, Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, αφού καλωσόρισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους, προσφώνησε έναν προς έναν όλους τους συμμετέχοντας στην εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος της ΛΑΣ στη συνέχεια, παρουσίασε τον κεντρικό ομιλητή Ταξχο εα Γεώργιο Μπούρμπουλα, στο πλαίσιο της ανάδειξης παλαιών στελεχών της ΑΣ, υλοποιώντας την πρωτοβουλία της Λέσχης με τίτλο « Η ζωντανή ιστορία της Αεροπορίας Στρατού». Ο Ταξχος εα Γεώργιος Μπούρμπουλας, Τάξεως ΣΣΕ 1958, εκπαιδευτής πτήσεων Ε/Π-Α/Φ, ήταν μεταξύ των πρώτων εκπαιδευθέντων στα Ε/Π UH-1H (1968, Fort Benning, ΗΠΑ).


Ακολούθησαν απονομές τιμητικών διακρίσεων και ανταλλαγή αναμνηστικών:

  • Ο Δντής ΔΑΣ/ΓΕΣ και ο Δκτης 2ου ΣΥΑΣ στη ΛΑΣ.
  • Ο Πρόεδρος της ΛΑΣ στο 2ο ΣΥΑΣ την εικόνα του Προφήτη Ηλία, Προστάτη της Α.Σ., στον Ταξχο Γεώργιο Καϊμακτσή, Δντη Ασφαλείς Πτήσεων και Εδάφους του ΓΕΣ και στον Ταξχο εα Γεώργιο Μπούρμπουλα ως αναγνώριση του εξαιρετικού τους έργου, στην αναβάθμιση της Αεροπορίας Στρατού, και στην οικογένεια του θανόντος εν ώρα καθήκοντος Τχη (ΑΣ) Παναγιώτη Παπαναστασίου.
  • Ο Δκτης του 2ου ΣΥΑΣ στους αρχαιότερους χειριστές ΑΣ και μέλη της ΛΑΣ Υπτγο εα Γεώργιο Φανή ΣΣΕ 1948 πρώην Δντη ΔΑΣ/ΓΕΣ, Ταξχο ε.τ. Γεώργιο Ροδόπουλο ΣΣΕ 1948, Υπτγο εα Δημήτριο Κίτσο ΣΣΕ 1956, στους πρώην Δκτες Σχη εα Ιωάννη Χαλαστάρα 2ου ΤΕΑΣ και Ταξχο εα Νικόλαο Μπαριτάκη 2ου ΣΥΑΣ και στο Δημήτρη Σαμπάνη.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη και ενημέρωση για τα αεροπορικά μέσα στις πίστες του αεροδρομίου και στον εξομοιωτή πτήσεων.

Τέλος στη Λέσχη του αεροδρομίου «γευτήκαμε» την υπέροχη φιλοξενία του 2ου ΣΥΑΣ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή της ΔΑΣ/ΓΕΣ Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο και τον Διοικητή 2ου ΣΥΑΣ Συνταγματάρχη Σπυρίδωνα Κίτσο, αλλά και όλο το προσωπικό που συνέδραμε, για την οργάνωση της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης.