ΑΘΑΝΑΣΑΙΝΑΣ

Ως Πρόεδρος της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού έχω το θλιβερό καθήκον αλλά και την πικρή υψίστη τιμή να απευθύνω κι’ εγώ τον ύστατο χαιρετισμό, εκ μέρους όλων των συναδέλφων-χειριστών και μηχανικών  της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού, στον Ταξίαρχο Αρίσταρχο Αθανάσαινα, παλαίμαχο χειριστή και μέλος της Λέσχης μας.

Η αγγελία του ξαφνικού θανάτου του συγκλόνισε κυριολεκτικά όλους μας και μόνο η βαθειά μας πίστη στο Μεγαλοδύναμο σφίγγει δυνατά την καρδιά μας για να δεχθεί το θέλημά Του.

Εξαιρετικός συνάδελφος και  άριστος χειριστής, έγινε από νωρίς μέλος της Λέσχης μας, η οποία το 2010 τον τίμησε ως έναν εκ των πρώτων χειριστών των Ε/Π  UH-1H, ως πρωτοπόρο ή «THE PIONNER» όπως του άρεσε να λέει.

Χειριστής, εκπαιδευτής και εξεταστής πτήσεων σε Ε/Π και Α/Π με πάνω από   5.000   ώρες. Ήταν ο Διοικητής που "μετακόμισε" το 1ο ΤΕΑΣ από τη Ν. Ιωνία  στο  Στεφανοβίκειο  και  έβαλε  ισχυρά θεμέλια για τη σημερινή του εικόνα.

Αργότερα ως Διοικητής της Σχολής Αεροπορίας Στρατού, βελτίωσε σημαντικά τη λειτουργία της και κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του προσωπικού της Α.Σ.

Θα ήθελα να αποφύγω την περαιτέρω αναφορά ή και επανάληψη στοιχείων και σταθμών της ιστορίας του Ταξίαρχου Αθανάσαινα, τόσο στη ζωή όσο και στη διαδρομή του στο Στρατό και στην Αεροπορία Στρατού που τον διέκριναν με αξιοσύνη και τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό, περιοριζόμενος  μόνο στην ευχή και δέηση προς τον ΥΨΙΣΤΟ, όπως, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου, του Προφήτου Ηλία - προστάτου της Αεροπορίας Στρατού - αλλά και όλων των Αγίων, εντάξει την ψυχήν του υπέροχου αυτού Αξιωματικού, Πατέρα και Χριστιανού, εκεί όπου δεν υπάρχει πόνος, ούτε λύπη, ούτε στεναγμός αλλά ζωή ατελείωτη κοντά στην αγαπημένη του σύζυγο. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό  Αρίστο  Αθανάσαινα.

Αιωνία η μνήμη του.